top of page
  • Foto van schrijverAnne van Schalkwijk

inspiratie opdoen - een paar nazomerse dagen in Denemarken

Soms voelt het alsof je alleen nog maar omringd wordt door saaie, grijze dingen. Steeds dezelfde straten, weer die troosteloze etalages en vermoeide bomen en struiken. Niets lijkt meer bijzonder en niets springt in het oog. Voor mij is dat het moment dat ik het beste een andere omgeving kan opzoeken - een dagje naar een andere stad, een rondje door een bos iets verderop of - en dat is het allerfijnst - een paar dagen naar een ander land. Eind augustus ging ik een klein weekje naar Denemarken en ik kwam terug met zo veel inspiratie en frisse zin om nieuwe dingen te proberen.


Een nieuwe omgeving of nieuwe dingen leren (of allebei!) werkt geweldig als ik in een vicieuze cirkel zit. Als je in je eentje werkt, bestaat het gevaar dat je uiteindelijk steeds hetzelfde fotografeert, op dezelfde manier en met dezelfde onderwerpen. En dus is het goed om af en toe wat verder te kijken dan je eigen werkplek.

produce flatlay
flatlay met groente en fruit

Een bijzonder boek of een ochtend in een museum doet vaak al wonderen. Maar eind augustus volgde ik een driedaagse workshop van Signe Bay (een Deense fotografe), Malin Mörner (een Zweedse fotografe) en Ditte Ingeman (een Deense fotografe en kookboekenauteur) op het eiland Møn, Denemarken.


Ik zag er overvolle appelbomen, ouderwetse Deense boerderijen, velden vol bloeiende bloemen, witte kliffen, uitgestrekte stranden, ateliers vol handgemaakt keramiek en katten met pluimpjes op hun oren.

Bovendien leerde ik er flatlays maken (zie de foto hierboven), fermenteren, nieuwe gezonde gerechten maken, boeketten creëren van veldbloemen en hoe ik nog meer storytelling in mijn foto's kan krijgen. En als kers op de taart leerde ik een heleboel nieuwe mensen kennen van over de hele wereld.


rode appels in een boom en Deens huis
Volle appelboom in de tuin van het Merchants house

rode kool, appels en andere ingrediënten om te fermenteren
Fermenteren in de tuin van het Merchants house op Møn

zonnebloemen goudsbloemen en andere bloemen
Veld met zomerbloemen op Møn

gedekte tafel
Gedekte tafel tijdens de workshop van Signe Bay

De twee dagen Kopenhagen na de workshop zorgden voor nog energie en een rugzak vol antieke borden. Kortom, voldoende inspiratie om het najaar mee aan de slag te gaan!


- Anne -12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page