top of page
  • Foto van schrijverAnne van Schalkwijk

Een online fotografie portfolio maken

Bijgewerkt op: 7 apr. 2023

Eindelijk een digitale plek voor mijn beelden. Ik heb heel lang gedacht dat een hoekje op Instagram voldoende was om mijn foto's met de wereld te delen. Dat is het op zich ook. Maar steeds vaker kreeg ik de vraag of ik ook een online portfolio heb, een website waar al mijn beschikbare werk op staat en meer voorbeelden van wat ik zoal doe.


En hoewel ik best wel weet hoe mijn website eruit zou moeten zien, is het daadwerkelijk in elkaar zetten ervan best ingewikkeld. Wat wil ik laten zien, welke beelden kies ik en geeft het goed weer wat voor soort fotograaf ik ben, wat ik kan en wat ik graag doe? Ik hoop dat je al een eerste blik hebt geworpen en een duidelijk beeld hebt gekregen. Leuk als je wil laten weten wat je ervan vindt! En ik licht het hieronder ook graag nog wat verder toe.
Stillevens

Ik maak graag stillevens van wat ik om mij heen zie of vind zoals bloemen, fruit en oude dingen. En dat doe ik door alleen gebruik te maken van het natuurlijke licht dat op dat moment binnenvalt. Eigenlijk zoals dat al sinds de 17e eeuw een Hollandse traditie is. Ik maak deze beelden vooral omdat ik dat zelf graag wil, maar ik merk dat meer mensen er enthousiast over zijn en dus krijgen ze een apart plekje hier. En een aparte pagina waar ik wisselend werk in de etalage zet - beschikbaar als print in verschillende formaten. Door ze op het matte, poederachtige Hahnemühle papier af te laten drukken worden het vanzelf kleine schilderijtjes.

Portretten

Dan een hoekje met portretten. Die maak ik minder, maar wel altijd met heel veel plezier. Ik vind het heerlijk om me te verdiepen in iemands werk, leven of familie. Een dag in het atelier van de Groningse kunstschilder Henk Helmantel, meekijken bij Carolina Breuer in Amsterdam of een voorjaarsportret maken van één van mijn dochters. Je kan ze vanaf nu allemaal hier vinden.En tot slot de beelden die ik maak op plekken in Nederland waar de geschiedenis zachtjes tegen je fluistert.


Plaatsen

Ik doe niets liever dan oude huizen bezoeken vol verstilde hoekjes, langs Hollandse wilgenlaantjes lopen of nieuwe "straatjes van Vermeer" ontdekken. Altijd maak ik daar foto's van, voor mezelf en omdat ik er zo enthousiast van word deel ik die meestal ook. Ik krijg daar altijd zoveel positieve reacties op, dat ik vond dat ook die beelden hier een aparte pagina verdienen. Nostalgische beelden van een bijna verloren Nederland.Digitaal atelier en winkeltje ineen

Dus zo ziet dit digitale atelier en winkeltje er voor nu uit. Niet te ingewikkeld of te fancy met oneindig veel pagina's of aparte bestelformulieren en betaalknoppen. Het werkt eigenlijk heel simpel: als je wat ziet dat je bevalt en je zou het wel aan de muur willen hebben, stuur me dan een mailtje (of een dm via Instagram). Meer informatie vind je op de 'Prints' pagina.


Ik vind het trouwens ook leuk om van je te horen als je wil samenwerken. Bijvoorbeeld omdat je een mooi oud huis hebt of een tuin vol bloemen, een oud ambacht beoefent, een klein winkeltje hebt of gewoon een ander mooi portret wil hebben. Laat eenvoudig een reactie achter hier of mail me!


Anne


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page